Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

ROMANCE ČESKÁ

ROMANCE ČESKÁ

Koncert k Roku české hudby
25. DUBNA 2024 V 19.30 HOD., SÁL FILHARMONIE HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Doporučujeme #kulturní akce

INFOTOUR A CYKLOTURISTIKA
09.03.2017

zpět


INFOTOUR A CYKLOTURISTIKA    Návštěvníci  veletrhu Infotour a Cykloturistika  najdou opět  ve dnech10. – 11. 3. 2017v Kongresovém centruAldis Hradec Králové nabídky turistických možností  nejen z celé České republiky, ale již tradičně  přijedou se svými nabídkami  také vystavovatelé z Polska, Slovenska, Chorvatska, Itálie. Nově přibude lázeňství a wellness v Maďarsku a věříme, že se řady zahraničních vystavovatelů ještě více rozrostou.
      Turisticky zajímavá místa představí kraje a města, destinační společnosti, lázeňské subjekty, hrady a zámky, hotely, atraktivní přírodní lokality, památkové rezervace, kempy, zábavní a vzdělávací areály pro děti.  Velkou část vystavovatelů samozřejmě představují cestovní kanceláře a agentury. Návštěvníci budou mít možnost vybírat z nepřeberného množství výletů a zájezdů po České republice i zahraniční. Nemalá nabídka vystavovatelů je směřována k oblíbené cykloturistice – cyklozájezdy, cyklopobyty, kola, cyklomapy....
     Zajímavá bude jistě expozice Východních Čech, společný stánek  Královéhradeckého a Pardubického kraje, letos s hlavním tématem loutkářství. V přípravě je též odborná konference na téma loutkářství  a spolupráce s královéhradeckým Divadlem Drak, které obohatí průběh veletrhu a konference divadelními ukázkami a výtvarnými dílnami pro dětské návštěvníky.
   Tradičním a velmi oblíbeným zpestřením veletrhu jsou cestovatelské  besedy a přednášky známých cestovatelů, v posledních letech též poutavé promítání a ukázky tuzemských a příhraničních atraktivních destinací. Témata besed, přednášek, konference a dalšího doprovodného programu budou postupně zveřejňována na www.infotourhk.cz
     Na podiu Velkého sálu při krátkých komerčních prezentacích představí svoji nabídku cestovní kanceláře, turistické oblasti, návštěvníci budou moci tedy nalézt inspiraci opravdu ve všech prostorách veletrhu.
    V pátek se stanou prostory kongresového centra také místem přímého vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové. Vstupy, rozhovory a soutěže budou určitě zajímavé pro posluchače, kteří nebudou moci na výstavu přijít, nebo pro ně budou pozváním na sobotní program. V sobotu dopoledne opět budou součástí veletrhu Farmářské trhy s regionálními výrobky.
     Letošní ročník je již 18. v pořadí. Patrný je nárůst zájmu vystavovatelů a věříme, že si veletrh uchová vzrůstající návštěvnost veřejnosti. Věříme, že i letošní ročník obhájí svoji pozici a bude patřit mezi nejúspěšnější regionální veletrhy cestovního ruchu v České republice. Další informace a především konečný program bude uveden na www.infotourhk.cz.
Vstup na veletrh i doprovodný program je opět zdarma.
Zveme k účasti na veletrhu další subjekty s nabídkami cestovního ruchu a cykloturistiky a zároveň děkujeme již tradičním vystavovatelům za jejich opakovanou účast a přízeň.

Všichni dobří rodáci

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

SAMUEL FRITZ

SAMUEL FRITZ

Hrůzyplné vyvraždění indiánské vesnice ve filmu Misie, kdy jde dobrovolně s domorodci na smrt též bělošský duchovní, má reálný předobraz.

KAREL ZEMAN

KAREL ZEMAN

Také slavný kouzelník stříbrného plátna, režisér Karel Zeman, má vazby k našemu kraji. Narodil se 3. listopadu 1910 v Ostroměři u Nové Paky.

Tiskové zprávy

HRADECKÝ SLAVÍK 2024 – PŘÍJEM PŘIHLÁŠEK

HRADECKÝ SLAVÍK 2024 – PŘÍJEM PŘIHLÁŠEK

XXXVIII. ročník soutěže ve zpěvu národních písní
„Praví se, že píseň národní jest kvítko na luzích vlasteneckých vyrostlé, ježto příroda sama vychovala.“ K. J. Erben

Kuntari, Julek Ploski

Kuntari, Julek Ploski

datum: 26.4. 2024, 20h
místo: Divadlo 29, Svaté Anežky České 29, Pardubice
info: https://www.divadlo29.cz
pořádá: Divadlo 29 a MENU

DAN BÁRTA PŘIJEDE NA STŘEDOEVROPSKÝ JAZZOVÝ MOST

DAN BÁRTA PŘIJEDE NA STŘEDOEVROPSKÝ JAZZOVÝ MOST

Přípravy Středoevropského jazzového mostu vrcholí. Hradecká kulturní a vzdělávací společnost, připravuje již XXIII. Ročník přehlídky jazzové hudby, která se uskuteční 1. května na Masarykově náměstí. Letošní program slibuje setkání skvělých talentů, pozvání přijali Dan Bárta a Robert Balzar Trio /CZ/, Peter Lipa Band /SK/, New Market Jazz Band z Nowego Targu /PL/, Elin & Le Devleskeri Phurd /CZ/, Prima Jazz Band /CZ/ a další.

Kalendárium akcí

 <  DUBEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Připravované akce

Kulturní akce - Daniela BENEŠOVÁ, Karel BENEŠ - obrazy, pastely, grafika
Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist