Kalendárium akcí
Doporučujeme #kulturní akce
Pardubice OZP Čokoládový Festival 2017
18.10.2017
PÁ 20/10: 14:00 – 18:00 // SO 21/10: 10:00 - 18:00 // NE 22/10: 10:00 – 17:00
Čokoládový Festival 2017 v Ostravěpořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.
První čokoládový veletrh svého druhu se představí na prostranství o rozloze 1.300m2 a návštěvníkům nabídne čtyři hlavní sekce:
- Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
- Prodejní stánky partnerských organizací
- Dětský koutek
Vstupné činí 60,- Kč (30,- Kč pro seniory/ 35,- Kč pro studenty). Děti a mládež do 6 let mají na akci vstup zdarma. Zájemci mohou rovněž soutěžit o volný vstup na Pardubice OZP Čokoládový Festival 2017 na www.cokoladovy-festival.cz.
Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Márek Vaňa, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: čokoládové pralinky s moučnými červy, dyňová polévka s bílou čokoládou v suchém ledu nebo vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem. Chybět nebude ani šéfkuchař Jiří Holub z Sirupárny Olomouc bude vařit kuřecí prsa na čokoládovém likéru nebo omáčku mole poblano z čokolády. Martin Pokorný (Cukrarna St Tropez, Praha) učí udělat pralinky nebo čokoládové mousse.
I tento rok budou na Čokoládovém festivale různé workshopy, jak pro děti, tak i pro dospělé.
Letos se koná soutěž o skútr Blade 125 (návštěvníky musí se účastnit jednoho z čokoládových festivalů. Na místě konání budeme instalovat skútr, který bude ozdoben čokoládovými mincemi. Budou muset hádat, kolik kusů mincí je na skútru. Losování bude probíhat se všemi správnými odpověďmi na konci sezóny a vítěz vyhraje skútr v hodnotě.
Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – víno z Francie, Mlsoun Hradec Karlové, Mr Vonka, Chocolaterie Havířov, Cafe Santo Domingo, Jablíčko, Sirupárna, Čokoláda Lyra, Xo-Čo, Janek Chocolates, Andalous, Šmakujto, Atelier Sladkostí, Nos Macarons, …
Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, fondán, čokoládové víno, čoko-kebab a další.
OZP Čokoládový festival však nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.
Kontakt :
Čokoládový Festival
Agentura ChrisEvents s.r.o.
Jižní 299/25, 779 00 Olomouc
Program OZP Pardubice Čokoládový Festival 2017
V „Pardubice OZP ČokoFest“ už je připraven nabitý program (+ degustace zdarma) :
Pátek 20/10:
● 14:10 : Marta Kolesnik
● 14:20 : Škola vaření – Vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem
● 15:00 : Marta Kolesnik
● 15:15 : Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut
● 15:45 : Marta Kolesnik
● 16:00 : Škola vaření – Pikantní kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou
● 16:30 : Marta Kolesnik
● 16:40 : Jiří Holub (siruparna.cz) -
● 17:00 : PS Hroch
● 17:15 : Škola vaření – Zelenina s čokoládou - Čokoládové pralinky z červené řepy
Sobota 21/10:
● 10:15 : Škola vaření – Čokoládové lanýže z bílé a tmavé čokolády
● 11:00 : René Junior
● 11:15 : Škola vaření – Dyňová polévka s bílou čokoládou v suchém ledu
● 11:45 : René Junior
● 12:00 : Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut
● 12:15 :
● 12:30 : Jiří Holub (siruparna.cz)
● 13:00 :
● 13:15 : Škola vaření – Sladká rýže s bílou a hořkou čokoládou
● 13:45 : René Junior
● 14:00 : Martin Pokorný (Chocolatier) – Jak připravit pravou čokoládovou mousse
● 14:35 : René Junior
● 14:45 : Martin Pokorný (Chocolatier) - Dekorace z čokolády
● 15:15 : TKC VIRGINIA
● 15:30 : Martin Pokorný (Chocolatier) – Výroba pralinek
● 16:05 : TKC VIRGINIA
● 16:15 : Škola vaření - Gaskoňské dušené hovězí maso s čokoládou a armagnacem
● 16:45 : René Junior
● 17:00 : Škola vaření – Losos v bílé čokoládě a lékořici
● 17:30 : René Junior
Neděle 22/10:
● 10:30 : Škola vaření – Vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem
● 11:00 : René Junior
● 11:30 : Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut?
● 12:00 : PS Hroch Street Dance
● 12:30 : Škola vaření – Čokoláda, chilli a sůl = čokoládový mousse s banánovým karamelem
● 13:00 : PS Hroch Street Dance
● 13:30 : Škola vaření - Gaskoňské dušené hovězí maso s čokoládou a armagnacem
● 14:00 : René Junior
● 14:30 : Jiří Holub (siruparna.cz)
● 15:00 : Soubor Waldorfské školy
● 15:30 : Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut?
● 16:00 : soubor Waldorfské školy
● 16:15 : Škola vaření – Lanýže z bílé a tmavé čokolády
● 16:45 : Losovaní
Všichni dobří rodáci
JOSEF KAPUCIÁN + JOSEF PROBOŠT
Hříčkou osudu se do rozmezí pouhých osmačtyřiceti hodin vešla důležitá životní data tvůrců slavného Třebechovického betlému.
RUDOLF ANTONÍN DVORSKÝ
Narodil se ve Dvoře Králové 24. března 1899 jako Rudolf Antonín. (Příjmení Dvorský - podle rodného města - úředně stvrdil až roku 1925.)
MARIE SEDLÁČKOVÁ - SERBOUSKOVÁ
Dnešním výročím potěšíme či možná inspirujeme k víkendovému výletu zejména něžné pohlaví.
Tiskové zprávy
Východočeské kolo soutěže Porta se stěhuje do Hradce Králové
Východočeské kolo Porty se stěhuje do východočeské metropole a krajského města Hradce Králové, kde se soutěži dostalo vlídného přijetí u Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti v Adalbertinu.
AUDIMAFOR v Draku zná vítěze
O víkendu 22. - 24. března patřilo Divadlo Drak souborům mladého, poetického a experimentujícího divadla. Postupová přehlídka AUDIMAFOR i v letošním ročníku vydala to nejzajímavější, co se urodilo mezi divadelními soubory napříč Královéhradeckým krajem, ale i kousek za jeho hranicemi. Kvalitu zúčastněných inscenací potvrdila odborná porota – doporučení k postupu si odneslo hned několik souborů ve třech kategoriích, rozdávaly se ale i další ocenění.
Degustace rosé a frizzante po celé ČR. Navíc soutěžíme o frizzante rosé Vinařství VAJBAR.
Vážení milovníci vína,
JAROVÍN a Dny v růžovém se blíží. Vína si můžete ochutnat napříč celou ČR.