Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Doporučujeme #kulturní akce

APA se rozrůstá na téměř 150 členů, pozici předsedy obhájil producent Vratislav Šlajer
23.04.2024

zpět


APA se rozrůstá na téměř 150 členů, pozici předsedy obhájil producent Vratislav Šlajer

Lídři tuzemské audiovize přijali mezi sebe kromě začínajících producentů
i renomovaná postprodukční studia

Zástupci Asociace producentů v audiovizi (APA) posílili o dalších deset členů z řad producentů, ale i renomovaných postprodukčních studií, která stále častěji vstupují do procesu výroby v rolích koproducentů. APA povede další dva roky producent Vratislav Šlajer, sekci reklamy a filmových zakázek bude zastupovat vedle Radomíra Dočekala z Milk and Honey Flims a Petry Ondřejkové (Amazing Production) nově producent Pavel Picek z Armada Films. Dokumentární film pak bude reprezentovat režisér a producent Radovan Síbrt ze společnosti Pink. 

Vratislav Šlajer (Bionaut) stojí ve vedení APA od roku 2017, zastupuje zde také vedle Filipa Bobiňskeho (Dramedy Productions) oblast televizní tvorby. Filmovou sekci APA budou v následujícím období znovu zastřešovat producenti Jiří Konečný (endorfilm), Pavel Strnad (Negativ) a Ondřej Zima (Evolution Films), sekci animovaného filmu Michal Podhradský (animation people). Všichni jmenovaní jsou zároveň členy představenstva APA.

Z předchozích 138 členů evidovaných v roce 2022 se APA rozrostla na současných 148, což je významný nárůst, když například v roce 2018 bylo v asociaci 99 společností. Mezi novými členy jsou následující filmové produkce: Beginner‘s Mind, jejíž zakladatel Ondřej Lukeš stojí za snímkem Brutální vedro oceněným zvláštním uznáním poroty soutěže Proxima na posledním MFF Karlovy Vary, dále pak Films & Chips, Other Stories či UNOproduction, společnost Mini Max Films v poslední době zaměřená na hranou a televizní tvorbu, No Stress Production, která má na kontě psychologické drama Spolu o autistickém chlapci, Nochi Film, jejíž producentka Julie Žáčková získala zkušenost i na výrazném debutu Okupace, česká pobočka stejnojmenné produkční společnosti Paprika Studios působící ve střední a východní Evropě a Pobaltí. Přibyly také dva členové z oboru postprodukce stále častěji figurující v rolích producentů. Jde o zvukové studio KlenkaSound, jehož zakladatel Jiří Klenka je držitelem dvou Českých lvů za zvuk za filmy Kytice a Želary a společnost Sleepwalker, která se zabývá kompletní zvukovou výrobou audiovizuálních děl, jako například u filmu Bod obnovy oceněného za zvuk Českým lvem.

Aktuálnost tohoto tématu v celé Evropě potvrzuje fakt, kdy evropská asociace reklamních producentů CFPE (Commercial Film Producers of Europe) odsouhlasila v roce 2023 obdobná pravidla, pro která byl právě Férový tendr inspirací. Přijetím nových členů z řad začínajících producentů se APA zároveň otevírá možnosti sdílení zkušeností napříč generacemi.

„V roce 2023 se dala do pohybu řada změn, především pak novela zákona o audiovizi a novela veřejnoprávních médií. Vláda spustila poměrně zásadní reformy, které mohou do budoucna českou audiovizi posílit. Asociace producentů v audiovizi má díky své široké členské základně silný hlas, nadále chce být spolu s dalšími asociacemi zásadním partnerem státu a přispět ke kultivaci celého audiovizuálního prostředí. Klíčové je také posilování pozice producentů nejen v Česku, ale i v mezinárodním měřítku. Aktivity započaté v roce 2023 je potřeba v roce 2024 dokončit. Nebude to určitě jednoduché, ale stále věřím v dobrý konec. Držme si palce,“ říká znovuzvolený předseda APA Vratislav Šlajer.

APA zastupuje v České republice filmaře z oblasti hraného, dokumentárního i animovaného filmu, zároveň i tvůrce z oblasti filmového servisu, reklamy a televizní tvorby. APA má svou etickou komisi a z její iniciativy či ve spolupráci vzniklo také České filmové centrum, Ceny české filmové kritiky, kancelář Czech Film Commission a Česká filmová komora. APA je členem Mezinárodní federace asociací filmových producentů (FIAPF) a dalších mezinárodních organizací sdružující filmaře v oblasti reklamy či dokumentu. Je také členem Green the Bid nebo Hospodářské komory České republiky.

APA – Asociace producentů v audiovizi

Všichni dobří rodáci

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

Tiskové zprávy

Do Klicperova divadla zavítá Barbora Poláková

Do Klicperova divadla zavítá Barbora Poláková

V neděli 1. prosince se v Klicperově divadle uskuteční koncert Barbory Polákové v rámci jejího připravovaného turné Něhy.

KreatFest nabídne praktickou inspiraci, tvořivost, umění a vzdělávání

KreatFest nabídne praktickou inspiraci, tvořivost, umění a vzdělávání

Druhý ročník festivalu kreativity a kreativního učení proběhne v Hradci Králové od 9. do 11. května. Festival KreatFest nabídne bohatý třídenní program složený z workshopů, diskusí, sdílení a tvoření rozprostřený po tvůrčích i vzdělávacích institucích v Hradci Králové. Návštěvníci tak zavítají do knihovny, Centra kreativního muzejnictví, Centra uměleckých aktivit, ale taky Bajkazylu.

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist